Enzimes béldaganatszűrés 2022-05-10T12:47:55+00:00

Tudta, hogy a vastag- és végbélrákban elhunyt betegek
akár 90 %-a megmenthető lett volna?!

Schebo® Tumor M2-PK™ Székletteszt

A béldaganat a 40 év felettiek fő ellensége!

Derítse ki időben!

Otthon elvégezhető teszt!

 • Tökéletesen fájdalommentes

 • Kiemelkedő megbízhatóság

 • Otthoni mintavétel

Én is veszélyeztetett vagyok?
Görgessen lejjebb!

Schebo Tumor M2-PK székletteszt KATTINTSON a megrendeléshez!

Több panaszom is volt, a családom is aggódott, de nem akartam orvoshoz menni
mégis megmenekültem!

MOST AJÁNDÉKOT KAP!

Rendelje meg most a Schebo® Tumor M2-PK™ Széklettesztet, és egy értékes JomTom Spirulina gyógynövény étrendkiegészítő terméket kap ajándékba orvosunk javaslata alapján!*

JomTom a magas minőségű, kizárólag természetes anyagokból készült gyógynövény – kivonatok szakértője.

*Korlátozott számú termék áll rendelkezésre, a készletről érdeklődjön elérhetőségeinken! A változás jogát fenntartjuk.

BIO Spirulina

3 milliárd éves alga, ami megoldást nyújt megannyi problémára!

Eredeti ár: 3.560 Ft

Veszélyeztetett vagyok?

Ha Ön elmúlt 40 éves akkor nagyon fontos, hogy részt vegyen béldaganat-szűrésen! Életet menthet, ha időben észlelik a daganatot.  Ha korábban volt már bélpolipja, a családjában előfordult béldaganat, esetleg rendelkezik a tünetek valamelyikével, krónikus bélgyulladásban szenved,  vagy diagnosztizáltak Önnél egyéb tumoros betegséget, akkor még nagyobb esélye van, hogy Önnél is kialakuljon ez a tumorfajta! Ne halogassa a vizsgálatot!

Pontosan miért veszélyes a béldaganat?

A béldagnat különösen alattomosan támad, hiszen gyakran csak akkor mutatkoznak tünetei, amikor már valószínűleg késő. A béldaganatban elhunyt betegek akár 90%-át meg lehetett volna menteni, ha időben észlelik a daganatot.  A vastagbéldaganat Magyarországon a második leggyakoribb rákmegbetegedés.  Évente mintegy 9000 fővel nő a regisztráltak száma, de ennél sajnos jóval több azoknak száma, akik még nem tudnak a betegségről. A vastagbéldaganat nem válogat, férfiakat és nőket is veszélyeztet!

Hogyan működik az otthoni teszt?

Csupán a béldaganat szűrés végett már nem kell a fájdalmas és körülményes kolonoszkópián részt vennie! Az otthoni teszt erre nyújt biztonságos és kényelmes megoldást! A teszt során egy speciális pálcikával mintát kell venni a friss székletből és azt egy erre kialakított kis tégelybe tenni. Ezt egy higiénikusan lezárt és természetesen diszkrét csomagban postán elküldeni a labor számára, ahol elvégzik a kielemzést. Az eredményt postán és e-mail útján kapjuk meg. Az eljárásról részletesen… 

Végezze el most a daganatszűrést!

Tudta, hogy sokan azért halogatták eddig a szűrést,
mert a
kolonoszkópia sok kellemetlenséggel járt?

Enzimes daganatszűrés

 • Nagyon megbízható

 • Tökéletesen fájdalommentes

 • A bélpolipot is kimutatja, melyből daganat fejlődhet ki!

 • Sokkal olcsóbb, mint a kolonoszkópia

 • Otthon elvégezhető, roppant kényelmes

 • Rendkívül gyors, nincs várólista

Otthoni tesztet kérek!

Kolonoszkópia (vastagbéltükrözés)*

 • A betegek gyakran halogatják a fájdalom és vizsgálattal járó kényelmetlenségek miatt

 • Beutalót igényel, orvostól-orvosig kell menni

 • Igen drága elvégeztetni magánorvosnál (60.000-200.000 forint!)

 • Fájdalmas, megalázó szituáció (a betegek fájdalmas és órákon át tartó procedúrának élik meg a kolonoszkópiát, mely során egy 160 cm hosszú csövet vezetnek a végbélen át a bélrendszerbe)

 • Hosszú várólistát kell végigvárni

*Figyelem! A kolonoszkópia nem kizárólag béldaganat szűrésére használandó, hanem a kényelmetlenségei ellenére is egy fontos és hatékony vizsgálati módszer, mellyel egyéb vizsgálatokat és beavatkozásokat is el lehet végezni.

A béldagananat és bélpolipok szűrése azonban ezzel az új, hatékony teszttel is elvégezhető!
Amennyiben az enzimes daganatszűrés pozitív eredmény mutat, további vizsgálatok szükségesek a pontos diagnózis és kezelés megállapításához!

Tünetmentes a béldaganat?

Ne várjon a tünetekre!

A béldaganat alattomosan támad, hiszen sokáig tünetmentesnek mutatkozhat. Az intő jelek gyakran csak előrehaladott állapotban észlelhetőek.

Ha akkor derül fény a béldaganatra, amikor már megjelentek a tünetek, akkor jelentősen romlik a gyógyulás esélye.

Életmentő lehet, ha a tünetek megjelenése előtt, rendszeresen végez szűrést!

Mik a béldaganat tünetei?

 • Véres széklet

 • Hasi puffadás

 • Székrekedés és hasmenés váltakozik

 • Ceruzavékony széklet

 • Erős székelési inger, amelyet nem követ székürítés

 • Gyakori görcsszerű hasi fájdalom

 • Gyakori hányiger, teltségérzet, étvágytalanság

 • Fáradékonyság, csökkent teljesítőképesség

 • Nem szándékos fogyás

 • Sápadtnak tűnik a beteg

Mi történik a megrendelés után?

1, A megrendelés befejezése gombra kattintva feldolgozzuk a megrendelés adatait és küldünk egy visszaigazoló e-mail-t.

2, A megrendelés leadása után kipostázzuk Önnek a gyorstesztet. Ön ekkor tudja utánvéttel kifizetni a postásnak a gyorsteszt árát.

3, A mintavételt követően Ön postán elküldi a mintát a labor számára. Ez Önnek nem jelent plusz költséget, hiszen a teszt mellé mi mellékeljük a felcímzett és felbélyegzett válaszborítékot!

4, A laborban kiértékelik a kapott mintát.

5, A laborvizsgálat után a megadott e-mail címen és postán is értesítjük az eredményről.

A megrendeléshez töltse ki az alábbi megrendelő lapot:

Gyakran Ismételt Kérdések

A veszélyeztetettek száma sajnos egyre nő. Magyarországon évente 8000 új beteget regisztrálnak és évente 4000 beteg hal meg.

Korábban az idős, 60-80 év körüli férfiakra jelentett veszélyt a béldaganat, mára azonban a 40-50 éves korukban lévők között is egyre gyakoribb a béltáji daganat. Sőt, a 40 évnél fiatalabbak körében noha ritkábban, de szintén előfordul béldaganat. A veszélyeztetettek korábban főleg férfiak voltak, azonban manapság már a nők körében is egyre több esettel találkozunk.

Mivel a tünetek jellemzően csak a daganat előrehaladott állapotában jelentkeznek, ezért fontos, hogy a szűrővizsgálatokkal korán felfedezzük a daganatos elváltozásokat. Ha a daganat előrehaladott állapotában fedezzük fel, akkor már nagyon komoly kockázatokkal kell számolnunk, ezért fontos, hogy minél előbb, jóval a tünetek megjelenése előtt felfedezzük a veszélyt.

Szerencsére a daganat általában fokozatosan fejlődik ki, ezért ha rendszeresen, 1-2 évente végzünk szűrővizsgálatot, akkor biztonságban tudhatjuk magunkat.

 • Véres széklet
 • Hasi puffadás
 • Székrekedés és hasmenés váltakozik
 • Ceruzavékony széklet
 • Erős székelési inger, amelyet nem követ székürítés
 • Gyakori görcsszerű hasi fájdalom
 • Gyakori hányiger, teltségérzet, étvágytalanság
 • Fáradékonyság, csökkent teljesítőképesség
 • Nem szándékos fogyás
 • Sápadtnak tűnik a beteg

Ne várja meg, hogy a tünetek felbukkanjanak! A béldaganat tünetei csak a betegség előrehaladott állapotában jelentkeznek, amikor már jelentősen csökken a gyógyulás esélye! Ha még tünetmentes állapotban észleljük a daganatot, akkor 50-90%-os valószínűsége van a gyógyulásnak. Azonban ha a tünetek megjelenése után kezdődik el a kezelés, akkor jelentősen csökkennek a gyógyulás esélyei.

A halálozások nagy részéért a különböző daganatok felelnek. A béldaganatok pedig dobogós helyen szerepelnek a daganatos megbetegedések listáján. Mindenkinek tudnia kell, hogy kell-e tartania a daganattól, vagy sem. A béldaganatok általában 5-10 év alatt fejlődnek ki, rendszeres szűrővizsgálattal (1-2 évente elvégzett vizsgálat) már a daganatfejlődés jóindulatú stádiumában észlelhetjük az elváltozást, tehát nagyon jó esélyünk van fellépni ellene.

Azonban a béldaganatszűrés korábban kizárólag a rettegett kolonoszkópiával volt kivitelezhető, ami viszont sokakat elijesztett. A kolonoszkópia, más néven vastagbéltükrözés fájdalmas, körülményes vizsgálat. A betegek sokszor megalázónak érzik, ezért sokan még a tünetek megjelenése ellenére sem szánják rá magukat a vizsgálatra, pedig akkor már valószínűleg előrehaladott állapotban van a daganat.

Az otthoni szűrés viszont sokkal kényelmesebb, gyorsabb és nem érezzük magunkat kiszolgáltatva. Ha pedig elég korán felfedezzük a daganatot, akkor az szinte mindig gyógyítható! Gyakran még műtétet sem igényel!

A béldaganatban szenvedők kezdetben nem észlelik a betegségüket, hiszen gyakran nincs semmilyen tünetük. A béldaganattal regisztráltak száma évről évre nő. Évente 8000 új beteget regisztrálnak különböző béldaganatokkal, de fontos szem előtt tartani, hogy sokan még nem tudnak betegségükről. Korábban az idősebb korosztály volt a veszélyeztetett, azok közül is inkább a férfiak. Mára a fiatalabb generáció sem érezheti magát biztonságban, hiszen már a 40-50 éves korosztály körében is egyre gyakoribb a béldaganat.

A teszt során nem csak a daganatok kerülnek azonosításra, hanem a bélpolipok is. Ez azért fontos, mert a bélpolipokból 5-10 éven belül rosszindulatú daganat is lehet. Mondani sem kell, hogy egy időben felfedezett bélpolip eltávolítása mennyire fontos.

Sajnos nem túl jók. A tünetes szakaszban 0-40% közé tehető a túlélés esélye, míg az időben észrevett és kezelt betegségek esetében ez 50-90% közé tehető.

Nagyon egyszerű a folyamat. A termék mellé elküldjük Önnek a felcímzett és felbélyegzett válaszborítékot és egy adatlapot is. A tégelyt ebben borítékban kell feladni. Az adatlap kitöltése azért szükséges, mert ez alapján tudják azonosítani a mintát.

A csomagolás és a mintavevő eszköz teljesen higiénikus és diszkrét. A mintavételhez mellékelt kis tartály használata egyszerű és higiénikus. A postázás során tartsuk szem előtt, hogy a mintának ideális esetben már másnap meg kell érkeznie a laborba. Ezért ne adjuk fel pénteken a postán, hiszen akkor lehet, hogy csak hétfőn érkezik meg a laborba a minta.

Az eredményről postán és e-mail-ben is értesítjük. Az eredményekre pár napon belül számíthat.

Ha megrendeli a tesztet, akkor mellékelünk egy felcímzett és felbélyegzett válaszborítékot is. Így a teszt árában benne van tehát a teszt, a postai küldés és a válaszboríték is.

Ez a Németországból származó teszt egy új technológia, amely az igen veszélyes béldaganatot (vastagbél és végbél) szűri ki, miközben nem kell kellemetlen és megalázó vizsgálaton átesni.

A szűrés úgy zajlik, hogy otthon veszünk egy speciális eszközzel székletmintát, amit postai úton elküldünk a labor számára. A labor aztán kielemzi a mintát és nagy pontossággal megállapítják, hogy kell-e tartanunk béldaganattól.

A mintavétel elve amilyen egyszerű, olyan zseniális. A fájdalmas kolonoszkópia helyett azért tudjuk ezzel a módszerrel megállapítani a daganat meglétét, mert a széklet tartalmazza a daganat anyagcseréje során kiürült anyagokat is. A laborvizsgálat során ezeket az anyagokat találják meg, ha rendelkezünk daganattal. Ez a módszer az ideális mintavételt követően nagyon megbízható.

1. Vegyük ki a kis tégelyt a dobozából és védőtasakból. A tégelyfehér fülét ütközésig fordítsuk el.

2. A fehér fület húzva a mintavevő pálcát húzzuk ki.

3. A piros dugó maradjon a csőben, ezt nem kell kivenni. A fehér pálca rovátkolt hegyét 4 különböző helyen szúrja bele székletbe úgy, hogy a kis rovátkák köze megteljen széklettel.

4. Ellenőrizze, hogy a székletmennyiség kitölti-e a kis rovátkák közét.

5. A vizsgálathoz elegendő annyi széklet, amennyi a kis rovátkák között van.

6. Ezt követően a mintavevő pálcát dugja vissza a tégelybe és fordítsa el ütközésig a kis fület.

7. Helyezze vissza a csövet a védőtasakba és azt tegye be a papírtokba.

Figyelem, a mintavételhez kizárólag friss széklet használható! Ha nem tudja azonnal postára adni a mintát, akkor helyezze hűtőszekrénybe a feldásig!

A vizsgálathoz elegendő a rovátkák közti mennyiségű széklet. Nagyon fontos, hogy mielőbb megérkezzen a laborba a minta, ezért ne pénteken vegyen mintát és adja fel a csomagot (hétvégén elképzelhető, hogy nem szállít a posta küldeményeket). Ha mégsem tudja időben feladni a mintát a postán, akkor tárolhatja a tégelyt a hűtőszekrényben is a feladásig.

A mintavevő pálcikával 4 különböző helyen vegyünk mintát. Erre azért van szükség, mert a széklet különböző részei a bélrendszer különböző részeiből tartalmaznak mintát. A béldaganat anyagcseréje során kibocsátott anyagok a bélbe jutnak. Ezek egy része a széklettel ürül ki. Ezért lehet a székletből kimutatni a béldaganat meglétét.

A mintavételhez ne használjunk olyan székletet, amit vizelet, vagy egyéb víz ért. Fontos, hogy csak a szilárd székletből vett minta alkalmas a vizsgálat elvégzéséhez, amennyiben híg a székletünk, ne vegyünk belőle mintát!

A kolonoszkópia, más néven vastagbéltükrözés. – ez direkt van 2x leírva?

A kolonoszkópia, más néven vastagbéltükrözés során egy hosszú, kb. 160 centmiméter hosszú, kamerával ellátott csövet vezetnek be a végbélnyíláson keresztül a bélrendszerbe.

A vizsgálatra készülni kell és egy elég megrázó folyamatról beszélünk.

 • Első lépésként diétát kell tartani. A vizsgálatot megelőző napon szinte csak levest szabad enni.
 • Ezt követően a vizsgálat előtt pár órával sok vizet kell inni és erős hashajtót adnak az orvosok, hogy kiürüljön a bélrendszer.
 • A vizsgálat előtt levegőt vezetnek a bélrendszerbe, hogy kitágítsák azt, ez egy kellemetlen, feszítő érzéssel jár.
 • Az endoszkóp, vagyis az eszköz amivel a kolonoszkópiát végzik, bevezetése ezután történik. Vagyis egy kamerával és egyéb eszközökkel ellátott csövet vezetnek be a bélrendszerbe. A kolonoszkóp a bélpolipok eltávolítását szolgáló munkacsatornákkal van ellátva. Ez a kamerás cső nem csak fényforrással, hanem vízfecskendővel is el van látva, továbbá egy szívócsővel is, amivel a bélben lévő folyadéktartalmat leszívják.
 • A beavatkozás a bélrendszer összetettségétől és a vizsgált terület méretétől függően 10-30 percig is eltarthat. Egyes betegek az érzéstelenítő ellenére is görcsölő fájdalmat érezhetnek.
 • A vizsgálat után a végbélen át távozik el a bevezetett levegő. Ez nem egyszerre történik, gyakran órákkal később is tapasztaljuk a gáz kiürülését.
 • Az érzéstelenítő miatt általában 2 órán át felügyelik a beteget a beavatkozás után. Ezt követően elhagyhatja a kórházat, de autót nem vezethet a beteg azon a napon, továbbá otthoni pihenést javasolnak.

A kolonoszkópos vizsgálat kétség kívül egy hatékony vizsgálati módszer, ám a betegek túlnyomó többsége nagyon kellemetlen tapasztalatokról számol be. A vizsgálat életet menthet, de sokan mégsem vesznek részt a vizsgálaton a procedúra kellemetlensége miatt.

A kolonoszkópiát itthon csak beutalóval lehet végrehajtani. Ehhez egyes esetekben csak komoly tünetek esetén jutunk hozzá, de ilyenkorra már gyakran előrehaladott a daganat. A beutaló után pedig várólistára készülhetünk. Viszont a daganatos megbetegedések során nem szabad várni, mivel annál nehezebb ellene felvenni a kesztyűt, minél később lépünk.

A magánrendelések a kolonoszkópiát meglehetősen borsos áron végzik, a 70.000 forinttól egészen a 200.000 forintos ajánlatokig kínálják ezt a vizsgálatot.

A kolonoszkópia egy hatásos és hasznos vizsgálati módszer, mely során beavatkozásokat is végre lehet hajtani. Korábban a béldaganatszűrés kolonoszkópiával (vastagébltükrözés) volt megoldható, ezért sokan nem is vettek részt a vizsgálaton a felsorolt kellemetlenségek miatt. Szerencsére a béldaganat teszthez már nincs szükség ilyen procedúrára, hiszen otthon is elvégezhető.

Fontos azonban tudni, hogy ha a teszt pozitív eredménnyel zárul, akkor természetesen további vizsgálatra van szükség a diagnózis és a kezelés pontos megállapításához.

A béldaganat jellemzően 5-10 év alatt fejlődik ki, ezért ha rendszeresen, 1-2 évente elvégzi a tesztet, akkor nagy biztonságban érezhet magát! Ha időben felismerik a béldaganatot, akkor a kezelés gyakran még műtétet sem igényel!

Amennyiben az elmúlt pár évben nem esett át szűrővizsgálaton, akkor viszont ne várjon! A béldaganatok kialakulása “csendben” történik. Ha csak akkor megyünk szűrésre, amikor már bármilyen tünetet észreveszünk, akkor gyakran már nagyon előrehaladott állapotban fedezik fel a daganatot.

Gyakran okoz kellemetlenséget, hogy a vérvétel és különböző vizsgálatok előtt nem szabad semmit sem fogyasztani. Az enzimes béldaganatszűrés során erre nincs szükség! A szűrés nem igényel előtte speciális diétát, sem koplalást.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy csak a szilárd széklet alkalmas a mintavételre. Amennyiben székletünk híg, ne vegyünk belőle mintát!

Nem, a béldaganatszűrés eredményét sem a speciális étrend, sem a székletben lévő vér (aranyeres vérzés) nem befolyásolja. Ha viszont a székletünkben vért látunk, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Az enzimes béldaganatszűrés 85%-os pontossággal dolgozik. Ez nagyon jónak számít. Ha rendszeresen, 1-2 évente megismételjük a vizsgálatot, akkor nagyon magas pontossággal kiderül, hogy kell-e aggódnunk.

Az enzimes szűrés ráadásul nem csak a daganatot tudja kimutatni, hanem a bélpolipot is. Ez azért bír nagy jelentőséggel, mert a bélpolip évekkel később rosszindulatú daganattá fejlődhet, ezért ezt mindenképpen javasolt eltávolítani.

Tegyen egy lépést az egészségéért

Rendelje meg a tesztet most!